Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της



O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, τόνισε για μια ακόμη φορά πως το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί.

«Στην Ελλάδα έχουμε μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα», είπε και επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει εξαρτήσεις».



Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «οι βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας, θα τεθούν μέσα από την ανατροπή του παλιού και την ανάδειξη του νέου παραδείγματος διακυβέρνησης», ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της το 2019.

Για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «εντάσσεται στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και βρίσκεται στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλφιλελεύθερης συναίνεσης και των πολιτικών της συντηρητικής εθνικής αναδίπλωσης».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη κατά της Ν.Δ, την οποία κατηγόρησε ότι επιδίδεται σε καταστροφολογία. Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η πτωτική πορεία της χώρας έχει σταματήσει και οι στόχοι εκπληρώνονται, με την οικονομία να είναι σε φάση σχετικής σταθεροποίησης και να μπαίνει σε φάση ανάκαμψης.

Έθεσε επίσης ως στόχο της έξοδο στις αγορές έως το 2017, την επίτευξη μιας θετικής συμφωνίας στο θέμα του χρέους, την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων που -όπως εξήγησε- θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες μαζί με τις επενδύσεις θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη και την χώρα στην ανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...