Μπακογιάννη: Εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών-Ερώτηση στη Βουλή



Εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών καταγγέλλει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Επικρατείας Νίκο Παππά αναφορικά με την αντίδραση του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.
Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ στην ερώτησή της, σημειώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν εικόνα διάλυσης των υπηρεσιών της Β. Σοφίας και επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ως αφετηρία της εσφαλμένης ενημέρωσης της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην 'Αγκυρα.


Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή, πώς και πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι ακριβώς ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας προς το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

Η κ. Μπακογιάννη επιθυμεί πληροφόρηση γύρω από το αν η κυβέρνηση είχε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας και αν ναι, τότε γιατί το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα και όχι στις πραγματικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Επίσης, η ίδια ζητεί να ενημερωθεί μήπως η εσφαλμένη ενημέρωση οφείλεται στην υποστέλεχωση των διπλωματικών μας αρχών στην Τουρκία και αν υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της Άγκυρας υπάλληλος που γνωρίζει τουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular