Γλυκά ρολάκια με κανέλα από ζύμη γιαουρτιού

Γλυκά ρολάκια με κανέλα από ζύμη γιαουρτιού
Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

30 γρ. μαγιά
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
4 κούπες αλεύρι
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Για τη γέμιση

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα τη μαγιά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε στο μίξερ το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μείγμα βουτύρου-γιαουρτιού. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το βούτυρο της γέμισης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, ώστε να την καλύψουμε όλη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ., τις απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. Ψήνουμε στους 200°C για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular