Κέικ βανίλιας με γλάσο γιαουρτιού

Κέικ βανίλιας με γλάσο γιαουρτιού


Υλικά συνταγής

Για το κέικ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
260 ml γάλα
2 βανίλιες ή το ξύσμα 1 λεμονιού
Για το γλάσο

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3' ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40'-50' (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Για το γλάσο γιαουρτιού: Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε για 3'-4'. Κατεβάζετε από τη φωτια κι αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 3/4 του σιρουπιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ γλάσο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ και σερβίρετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...