Υλικά συνταγής
- 400 - 450 γρ. φιστίκια αράπικα ψημένα κι αλατισμένα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας φιστικέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε τα φιστίκια και το μέλι στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε για 1'. Ανοίγετε το μπλέντερ και με ένα κουτάλι αφαιρείτε το μείγμα φιστικιών - μελιού που μπορεί να έχει μείνει τοιχώματα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το φιστικέλαιο. Λειτουργείτε τη συσκευή για 2'. Τοποθετείτε το φιστικοβούτυρο σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρείτε στο ψυγείο για 2 μήνες.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Το πραγματικά νόστιμο φιστικοβούτυρο είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές επάλειμμα για ψωμί στην Αμερική και τη Βρετανία. Χρησιμοποιείεται επίσης για επικάλυψη ή γέμιση γλυκών και κέικ και ως υλικό σε διάφορες σάλτσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου