ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

chocolate-mousse


Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση

1 συσκευασία, 180 γραμμαρίων, μπισκότα της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας
Για τη γέμιση

300 γραμμάρια  τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Προαιρετικά

παγωτό φράουλα
παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση
Για τη βάση

Απλώνουμε στον πάτο ενός κυκλικού ταψιού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για τη συναρμολόγηση βάσης – γέμισης

Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση, 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και  4 φράουλες κομμένες στη μέση.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε εάν θέλουμε και έτοιμο παγωτό φράουλα και καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular