Οκταήμερη κράτηση σε τρεις αλλοδαπούς για εισαγωγή 12 περίπου κιλών κοκαΐνης



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τριών αλλοδαπών, ηλικίας 28, 26 και 24 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισαγωγής και παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, δηλαδή 12 κιλών και 300 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, είπε ότι μέσα στα πλαίσια των ερευνών της ΥΚΑΝ για αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο, εντοπίστηκαν τρία ύποπτα άτομα 28, 26, και 24 χρονών αντίστοιχα από τη Νιγηρία, οι οποίοι έφθασαν χτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω Ντουμπάι.



Όπως είπε “οι ύποπτοι και οι αποσκευές τους, καθώς και οι νάιλον τσάντες αφορολογήτων που κρατούσαν, ερευνήθηκαν, ενώ κατά την έρευνα του 26χρονου φοιτητή ανευρέθηκαν μέσα σε νάιλον τσάντα που κρατούσε και ραμμένα μέσα στο γιλέκο του, αυγοειδής συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 3 κιλών και 552 γραμμαρίων”.

Επίσης, σημείωσε ότι κατά την έρευνα του 28χρονου φοιτητή εντοπίστηκαν σε νάιλον τσάντα που κρατούσε τρεις συσκευασίες σοκολάτας εντός των οποίων υπήρχε αριθμός αυγοειδών συσκευασιών, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4 κιλών και 363 γραμμαρίων.

Ο κ. Σεργίδης είπε ακόμα ότι στην τσάντα που κρατούσε ο 24χρονος φοιτητής ανευρέθηκαν τρεις συσκευασίες από σοκολάτες, εντός των οποίων υπήρχε σε αυγοειδής συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους 4 κιλών και 385 γραμμαρίων.

“Συνολικά κατασχέθηκαν 12 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ ανέφερε ότι “από πληροφορίες, αλλά και από τα γεγονότα, εκτιμάται ότι οι ύποπτοι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο”, για να σημειώσει ότι “αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και θα ζητηθεί η βοήθεια της Interpol αναφορικά με το ταξίδι που έκαναν”.

Καταληκτικά είπε πως αναζητούνται συνεργάτες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular