Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
¾ του φλιτζανιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
Για το γλάσο
500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
800 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Αλείφετε με λίγο βούτυρο τη φόρμα για κέικ και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Διαλύετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα και προσθέτετε το κακάο. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα.
Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα μαζί με το χρώμα και το κακάο και ανακατεύετε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζετε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.Τέλος, ανακατεύετε τη σόδα στο ξίδι και την ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα περίπου. Aφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά. Κόβετε το κέικ στη μέση οριζόντια και το χωρίζετε σε δυο κομμάτια. Τοποθετείτε το μισό κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω του αρκετή ποσότητα από το γλάσο. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και καλύπτετε το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου