Αρνάκι φρικασέ με διάφορα χόρτα

Αρνάκι φρικασέ με διάφορα χόρτα


Υλικά

αρνάκι: 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
φρέσκα κρεμμυδάκια: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένα
σέσκουλα: 300 γρ.
λάπαθα: 300 γρ.
σπανάκι: 300 γρ.
μαρούλια: 4 καθαρισμένα, πλυμένα και χωρισμένα στα φύλλα τους
ελαιόλαδο: 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
βούτυρο: 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο
λεμόνια: 2-3
αυγά: 2
αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και χοντροκόβετε τα χόρτα (σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, μαρούλια). Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνετε τα χοντροκομμένα χόρτα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν βάζετε τον άνηθο, το κρέας, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15’.
Για το αυγολέμονο παίρνετε το ζουμί από το κρέας και τα χόρτα, το δένετε σε μικρό κατσαρολάκι με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο. Παίρνετε μια μια κουταλιά από το πηχτό ζουμί και τις ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας με το σύρμα για να ανακατευτούν (αυτό γίνεται για να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία από το ζουμί).
Ανακατεύετε τα δύο μείγματα στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα αυγολέμονου σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνάτε για να ανακατευθεί καλά με το κρέας και τα χόρτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...