Γίδα βραστή

Γίδα βραστή


Υλικά

1 κιλό κρέας γίδας κατάλληλο για βραστό
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι
1-2 πατάτες
2-3 καρότα
2-3 ξερά κρεμμύδια μικρά
1 ματσάκι σέλινο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε μισή ώρα σε μια λεκάνη. Το ξεπλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει. Μόλις πάρει βράση αρχίζουμε και ξαφρίζουμε. Όταν τελειώσουμε με το ξάφρισμα, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
Δοκιμάζουμε το κρέας και αν κρατάει συνεχίζουμε το βράσιμο όσο χρειαστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες χοντροκομμένες, το σέλινο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 45' ακόμη μέχρι να καλογίνουν τα λαχανικά και να πυκνώσει το ζουμί με τους χυμούς. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular