Υλικά
Υλικά για ένα ταψί 22 εκ.
φύλλα σφολιάτας: 6
παστουρμά: 13-15 φέτες
κασέρι: 350 γρ., κομμένο σε λεπτές φέτες
ντομάτες: 2 ώριμες
λιαστές ντομάτες: 1/2 φλιτζάνι
ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
πιπέρι: φρεσκοτριμένο
μαύρο σουσάμι: 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρείτε τα σπόρια. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 3 φύλλα σφολιάτας τα οποία λαδώνετε ενδιάμεσα.
Απλώνετε τις φέτες του παστουρμά σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζετε με τις μισές φέτες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζετε με τις λιαστές ντομάτες και τέλος απλώνετε το υπόλοιπο κασέρι. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχετε λαδώσει ενδιάμεσα. Λαδώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου