Μπράουνις με κακάο

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ


Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κακάο
250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι εσπρέσσο
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 μεγάλοι κρόκοι
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.

Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.

Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...