Γλυκό του κουταλιού σύκο

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΟ


Τα βράζουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε για μία ώρα στον χυμό λεμονιού με διαλυμένο σε νερό.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά και ρίχνουμε τα σύκα.
Τα βράζουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε ξανά, ξαφρίζουμε καλά, προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη βανίλια και τα βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει το γλυκό.

Υλικά για 6-8 άτομα

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 κλωναράκια βανίλιας ή 4 σε σκόνη
1 κιλό σύκα φρέσκα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
50 γραμμάρια χυμό λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular