Υλικά
- 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα σε σκόνη
- 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα μαύρη μουλιασμένη σε κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζετε σε γαβάθα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και αρκετό ξύσμα. Τα αναδεύετε με χτυπητήρι. Σε μικρότερη λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύετε.
Αδειάζετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στη γαβάθα με το μείγμα λαδιού-ζάχαρης αναδεύοντας με το χτυπητήρι. Προσθέτετε τέλος και τη σταφίδα και ανακατεύετε να μοιραστεί κι αυτή σωστά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμ. 26-30 εκ. αλειμμένο με λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 45’. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πίτα μέσα για 15’ ακόμη.
Συμβουλή
1. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγα καρύδια χοντροκομμένα. 2. Το κέικ κρατάει 4-5 μέρες εκτός ψυγείου. 3. Δεν ξεχνάμε να γλείψουμε με το δάχτυλο ό,τι απέμεινε απ' τη ζύμη στη γαβάθα -η απόλυτη παιδική συνήθεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου