Μερίδες: 6Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
500 γρ. φασόλια χάντρες
2/3 του φλιτζάνιου ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε για μερικές ώρες τις χάντρες, τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουντις και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, για 6’ περίπου. Σε άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μισοβρασμένα φασόλια για 5’-6’.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα φασόλια τις πιπεριές, τα καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κατόπιν ρίχνετε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το σέλινο και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30’-35’. Στο τέλος προσθέτετε τις ελιές, βράζετε για 5΄ακόμη, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου