Μπισκότο μαρέγκας με μους σοκολάτας & τριαντάφυλλου




Μπισκότο μαρέγκας με μους σοκολάτας & τριαντάφυλλου - Κεντρική ΕικόναΥλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΑΡΕΓΚΑΣ

4 ασπράδια αβγών
250 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.γ. κακάο
70 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
Για τη μους σοκολάτα
250 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος,
35% λιπαρά
150 ml κρέμα γάλακτος,
σε παχύρρευστη μορφή

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ


3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ.)
4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1½ φλιτζάνι πέταλα μεγάλου αρωματικού τριαντάφυλλου, πλυμένα και στεγνωμένα
2 κ.σ. ροδόνερο
250 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

σοκολατένιες μαρέγκες,
σε μπαστούνια
ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΑΡΕΓΚΑΣ: 
1. Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο (ανακατεμένα και κοσκινισμένα).
2. Μόλις η μαρέγκα γίνει λεία και στέκεται, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά.
3. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα τη μαρέγκα σχηματίζοντας 2 δίσκους διαμέτρου 24 εκ. και με το υπόλοιπο μείγμα σχηματίζουμε μακρόστενα μαρεγκάκια.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C (στον αέρα).
5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, να στεγνώσουν τελείως οι μαρέγκες.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 
6. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.
7. Βράζουμε τα 200 ml της κρέμας γάλακτος σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά (να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C) και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

ΜΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ:
8. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
9. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ροδοπέταλα και το ροδόνερο στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
10. Ζεσταίνουμε τα 100 ml της κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την πάστα ζάχαρης.
11. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
12. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 150 ml της κρέμας γάλακτος και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι, ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα.

ΣΥΝΘΕΣΗ: 
13. Απλώνουμε τη μους σοκολάτα πάνω στον έναν δίσκο μαρέγκας και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο. Συνεχίζουμε με τη μους τριαντάφυλλο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
14. Διακοσμούμε με σπασμένες τις μακρόστενες μαρέγκες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular