Η επιστολή της Ραχήλ Μακρή στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου


Με μια αιχμηρή επιστολή της η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή καταγγέλλει την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον αποκλεισμό της από την κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

Δείτε όλη την επιστολή παρακάτω:








Προς: Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
κ. Γιώργο Χατζημάρκο
Υπόψιν κ. Κούκου,
Τελετάρχου παρελάσεως

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2018


Με το από 5 Μαρτίου 2018 - 1:53 μ.μ., ηλεκτρονικό σας μήνυμα και σε απάντηση του αιτήματος μου για την κατάθεση στεφάνου την 7η Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, μου γνωστοποιήσατε ότι μπορώ να καταθέσω στεφάνη, είτε ως εκπρόσωπος κόμματος αναγνωρισμένου από την Βουλή των Ελλήνων, είτε εάν το επιθυμείτε, ως εκπρόσωπος του Πολιτικού Φορέα σας «Μέτωπο Νίκης» με τους λοιπούς φορείς και με δικά σας έξοδα.
Στην συνέχεια, με το από 5 Μαρτίου 2018 -  3:41 μ.μ, ηλεκτρονικό μήνυμα, σας ζήτησα να μου επισυνάψετε, την απόφαση της βουλής των Ελλήνων με τα αναγνωρισμένα, από την Βουλή των Ελλήνων, κόμματα.
Προς έκπληξη μου, κι ενώ επικαλείστε ότι το κόμμα πρέπει να είναι αναγνωρισμένο από την Βουλή των Ελλήνων και αντί της επισύναψης της απόφασης της Βουλής των Ελλήνων στην οποία να αναγράφονται τα αναγνωρισμένα κόμματα και οι σχετικές διατάξεις του νόμου, με ενημερώσατε ότι, προκειμένου να καταταχθεί ο φορέας σας στην κατηγορία κομμάτων ,απαιτείται η αναγνώρισή του ως τέτοιο από τον Άρειο Πάγο (N. 3023/2002 άρθρο 29) και να σας ενημερώσω για την πορεία της υποβολής του καταστατικού σας στην έγκριση του Αρείου Πάγου (Απόφαση Αρείου Πάγου Αρ. 590/2009).
Παρόλο που είχα προσκομίσει αναγνώριση από τον Άρειο Πάγο, του κόμματος με το οποίο συνεργάζεται ο πολιτικός φορέας «Μέτωπο Νίκης», όπως ορίζεται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο το δικαίωμα σύμπραξης κομμάτων και κινημάτων.
Ωστόσο, επειδή είναι αδύνατη η συνεννόηση, καθώς την μια επικαλείστε κόμμα αναγνωρισμένο από την Βουλή των Ελλήνων και την άλλη κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση και με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχω σε μια τέτοια διαδικασία που θεωρώ άκρως προσβλητική προς το πρόσωπό μου, ως πρώην βουλευτή εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό, στην οποία αρνείστε επικαλούμενοι προσχηματικούς λόγους την κατάθεση στεφάνου, για να τιμήσω την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην μητέρα Ελλάδα, παρόλο που ζητήθηκε να αναλάβω το κόστος.

Σας ευχαριστώ,

Με τιμή,
Ραχήλ Μακρή
Πρώην βουλευτής

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular