Πίτσα με πεπερόνι

Πίτσα με πεπερόνι


Υλικά συνταγής

αλεύρι: 500 γρ.
μαγιά: 30 γρ.
αυγό: 1 χτυπημένο
λάδι: 4-5 κουταλιές της σούπας
γάλα: 1 κουταλιά της σούπας
ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση

κίτρινα τυριά: 300 γρ. ανάμεικτα, τριμμένα
σάλτσα ντομάτας: 1/2 φλιτζάνι, έτοιμη ή σπιτική
πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
πεπερόνι: 20 ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη. Σε λακκουβίτσα που ανοίγετε στο αλεύρι ρίχνετε το γάλα, το αυγό, μια κουταλιά λάδι και τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό νερό.
Ζυμώνετε τα παραπάνω υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην κολλάει το ζυμάρι στα δάχτυλά σας. Αφήνετε για 25’ το ζυμάρι να «ξεκουραστεί», σκεπασμένο με πετσέτα. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 στρογγυλές βάσεις και τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι.
Μοιράζετε πάνω στις βάσεις τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και τις ροδέλες πεπερόνι. Γαρνίρετε με τις πιπεριές και ψήνετε για 35’ - 40’ στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν οι βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular