Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια

Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια


Υλικά συνταγής

αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις χρήσεις
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
βούτυρο: 225 γρ.
αυγά: 4
ζάχαρη: 225 γρ.
αλάτι: λίγο
καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
βανίλια σε σκόνη: 1
Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.
Προσθέτετε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
Βουτυρώνετε  και στρώνετε λαδόκολλα σε ορθογώνια φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει  τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular