Ο επόμενος μεγάλος πόλεμος θα γίνει για το νερό. Διαβάστε πόσες χώρες του πλανήτη έχουν τεράστιο πρόβλημα και θα πάρουν σύντομα τα όπλα! Μια από αυτές είναι δίπλα μας!

k5
Κανένας πόρος δεν είναι πιο πολύτιμος για τους ανθρώπους από το καθαρό νερό. Πέρα από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, το νερό χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε προϊόν που κατασκευάζεται σήμερα. Η έλλειψη νερού επηρεάζει ήδη δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες. Η αναπόφευκτη συνέπεια; Σύγκρουση. Λιγότερο νερό, λιγότερο φαγητό, λιγότερες θέσεις εργασίας είναι μία αλυσίδα η οποία σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε βραδυφλεγές φιτίλι.

Και αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά σημεία του πλανήτη και ισχυρές χώρες που μπορούν να ανάψουν το «φιτίλι». Για παράδειγμα , η Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Αλλά και στη «γειτονιά μας», η λεκάνη απορροής των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, η οποία τροφοδοτεί την Συρία και το Ιράκ, στερεύει γρήγορα. Και η Τουρκία, εφαρμόζει την πολιτική κατακράτησης καθώς σε αυτήν βρίσκονται οι πηγές τόσο του Τίγρη όσο και του Ευφράτη.

Μεταξύ 1975 και 1991, σε τρεις περιπτώσεις, η Συρία και το Ιράκ απείλησαν την Τουρκία με στρατιωτική δράση  λόγω της μειωμένης ροής των ποταμών που οφειλόταν σε φράγματα στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular