Κι όμως αυτή η τροφή είναι ένα από τα καλύτερα αντικαρκινικά φάρμακα!

FARMAKA


Οι ξηροί καρποί είναι θρεπτικά σνακ με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών μας εφοδιάζει με φυτικές πρωτεΐνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας, αν σε καθημερινή βάση καταναλώναμε μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις μολύνσεις, αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση και δρουν ενάντια στην εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Βοηθούν στη μείωση της «κακής» και παράλληλα στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης. Αποτρέπουν και εμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό τα καθιστά ιδανική τροφή για τους διαβητικούς, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Προκαλούν κορεσμό και καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας, βοηθώντας έτσι και αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Το μαγγάνιο που περιέχουν τα καρύδια βοηθάει στις γυναίκες να περιοριστούν τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Ιδιαίτερα θρεπτικά είναι και τα καρύδια Βραζιλίας, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα σεληνίου. Η ωφελιμότητά τους συνίσταται στη μείωση της χοληστερίνης και στην αποφυγή πολλών μορφών καρκίνου, όπως γυναικολογικοί, καρκίνος του προστάτη, των οστών κ.ά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...