Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι (της κυρίας Εύας)


Υλικά

500 γρ.-600 γρ. ζύμη σφολιάτα (2 φύλλα)
750 γρ. φέτα
4 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε τους κρόκους με το σιμιγδάλι σ' ένα μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα με προσοχή να μην κάψει. Ρίχνετε 4-5 κουταλιές χλιαρό γάλα στο μείγμα σιμιγδαλιού-κρόκων και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα του σιμιγδαλιού στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα και να πήξει (5'-6'). Αποσύρετε την κρέμα απ' τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα θριμματισμένη  και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το μείγμα της γέμισης πολύ καλά.
Απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνετε ομοιόμορφα, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, κλείνετε περιμετρικά τη ζύμη γυρνώντας τη με το χέρι προς τα μέσα και χαράσσετε την πίτα να μην παραφουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° c για περίπου 40'-45'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular