Οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες της Ευρώπης να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες μπροστά στην απειλή που λέγεται «Ρωσία»

11264prisonplanetgr
Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Δανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας Berlingske, οι ΗΠΑ προπαγανδίζουν  πως η «ρωσική απειλή» είναι πραγματική και πρέπει να αντιμετωπιστεί με στρατιωτικά μέσα, ξεκινώντας στην πραγματικότητα ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ωστόσο, ορισμένα έθνη παραμένουν δύσπιστα στη ρητορική της Ουάσιγκτον.

Αυτή η διπλωματική προσπάθεια έρχεται ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη να αυξήσουν τη χρηματοδοτική συνεισφορά τους στις ανάγκες της συμμαχίας.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση της Δανίας ξέρει πως εγώ, ως ένας Αμερικανός πρέσβης, σκέπτομαι για τον προϋπολογισμού άμυνας της Δανίας» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη Rufus Gifford στη Berlingske. «Για πολύ καιρό είναι γνωστό ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειώσει τις αμυντικές τους δαπάνες. Αλλά τώρα είναι η ώρα να τις αυξήσουν και πάλι. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου στη Βαρσοβία.»

Η Δανία δαπανά σήμερα περίπου 1,2 % του ΑΕΠ της για την άμυνα, το οποίο προφανώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετό.

«Η σημερινή τάση (για την μείωση των αμυντικών δαπανών) πρέπει να σταματήσει εντελώς. Και εννοώ να σταματήσει εντελώς,» δήλωσε ο πρέσβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular