Γαλλία: Έληξε η υπόθεση της ομηρίας με επέμβαση της αστυνομίας




Αναίμακτα έληξε η ομηρία σε κατάστημα σε εμπορικό κέντρο της Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, στα περίχωρα του Παρισιού. Οι ειδικές δυνάμεις έβγαλαν σώα τα άτομα που φέρονταν να κρατούνται όμηροι και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ενόπλων.

"Γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) γι΄αυτό που σκεπτόμαστε πως είναι η αρχή μίας απόπειρας ένοπλης ληστείας", εξήγησε μία αστυνομική πηγή νωρίτερα. Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid εστάλησαν επί τόπου.


Σύμφωνα με τη Le Figaro, η ομηρία έγινε γνωστή όταν εργαζόμενη έστειλε σε φίλο της sms λίγο πριν από τις 7 το πρωί όπου του έλεγε ότι κρατούνται όμηροι από δύο άνδρες. Η κυκλοφορία διεκόπη στην περιοχή και τα υόλοιπα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Λέγεται ότι οι ένοπλοι επωφελήθηκαν από την είσοδο των εργαζομένων στο εμπορικό που προσέρχονταν στην εργασία τους και εισέβαλαν μαζί τους στον χώρο του καταστήματος. Η Le Parisien επικαλείται μάρτυρες που ανέφεραν πως άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι ουρλιάζοντας "κρατούν όπλα!".

"Δεκαοκτώ άνθρωποι απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), ένας από αυτούς αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί", δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως "οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular