Αναζητούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα!

tzixant1


Επείγον ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος μετά από συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, σχετικά με την παρουσία στην Ελλάδα τουλάχιστον 4- 5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS έχει προκαλέσει αναστάτωση στις διωκτικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, οι ύποπτοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από τη Σαουδική Αραβία. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΠ οι ύποπτοι «τζιχαντιστές» μετέβησαν στην χώρα αεροπορικώς και έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους.

Οι πρώτες έρευνες πάντως-σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Σύμφωνα με πληροφορίες έλεγχος έγινε στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματος ανάφεραν ότι «στα στοιχεία που δόθηκαν κι από την ΕΥΠ δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων ενώ καταγράφεται η ηλικία τους. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται ωστόσο μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας.

Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...