«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.
«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».
Νωρίτερα, στην ολομέλεια της βουλής είχε δηλώσει: «Δεν πανηγυρίζουμε. Δεν κρύβουμε τις δυσκολίες, δεν κρύβουμε τα αρνητικά. Δεν κρύβουμε ότι κάναμε και υποχωρήσεις αλλά λέμε ξανά ότι αυτή πιστεύουμε ότι είναι η συμφωνία που μπορούσε κατά το εφικτό να έρθει» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.
«Αυτό το πλαίσιο μπορέσαμε και φέραμε»
Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση λέει καθαρά και ξάστερα ότι «αυτό το πλαίσιο μπορέσαμε και φέραμε» και κάλεσε «αν κάποιος νομίζει ότι μπορούσε να φέρει μια καλή συμφωνία δεν έχει παρά να το ισχυριστεί αν κάποιος πιστεύει ότι άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός μπορεί καλύτερα, δεν έχει παρά να το πει ευθέως».
«Αυτή η κυβέρνηση εξάντλησε την εντολή και τα όρια της διαπραγμάτευσης» είπε και σημείωσε ότι αυτή την στιγμή είμαστε μπροστά σε μία συμφωνία με τριετή χρηματοδότηση, με το ζήτημα του χρέους να έχει ανοίξει και υπάρχει δέσμευση για το επενδυτικό πακέτο.
Στο Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκαν ότι αυτό το πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό
Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι αυτή η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία η οποία είναι χειρότερη από τα δύο πρώτα Μνημόνια, ο κ. Παππάς είπε κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι δεν ισχύει. «Είναι μια συμφωνία δύσκολη, έχει στοιχεία που θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις αλλά μην διαμαρτύρεστε για το θέμα της υιοθεσίας του προγράμματος γιατί όποιος παρακολούθησε την συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο θα διαπιστώσει ότι σημαντικές δυνάμεις αρνήθηκαν ότι αυτό το πρόγραμμα έχει τα στοιχεία εκείνα που θα το καταστήσουν κατ' ανάγκη αποτελεσματικό» είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο κ. Παππάς επισήμανε - μεταξύ άλλων - ότι δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει το γεγονός ότι δεν γίνονται άλλες απολύσεις στο Δημόσιο, ότι δεν αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας της πρώτης κατοικίας ούτε μπορεί να αγνοήσει ότι η Γερμανία έχει υποστεί σφοδρή κριτική για την τακτική της και έθεσε το ερώτημα «Ποιός μπορεί να πει ότι αυτό είναι ένα γεγονός μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου