Υποχωρούν οι εταίροι! Τελευταίο ανοικτό ζήτημα τα 50 δισ. για να κλείσει η συμφωνία!

Υποχωρούν οι εταίροι! Τελευταίο ανοικτό ζήτημα τα 50 δισ. για να κλείσει η συμφωνία!

Όλα δείχνουν σε λίγη ώρα αναμένεται να λάβει τέλος το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής που εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν οι πρώτες αποχωρήσεις των ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες «αγκάθι» παραμένει η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας ύψους έως 50 δισ. ευρώ σε ειδικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων με έδρα το Λουξεμβούργο, ενώ φαίνεται να παραμένει και το θέμα της εμπλοκής ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης μετά τη λήξη της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, το Μάρτιο του 2016.


Απο τη Σύνοδο Κορυφής έφυγαν η Λιθουανία και η Σλοβενία με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μιρό Τσέραρ να σχολιάζει ότι «υπάρχει ακόμη ένα θέμα ανοικτό» χωρίς να διευκρινίζει ποιο είναι αυτό.

Λίγο αργότερα αποχώρησε και η Λιθουανή προέδρος, που απαντώντας σε δημοσιογράφους αν υπάρχει συμφωνία είπε «σχεδόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη λήξη της Συνόδου αναμένεται κοινή συνέντευξη Τύπου Γιούνκερ - Τουσκ, και ενημέρωση από τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular