Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό που φτιάξατε ποτέ. Μια γλυκιά συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας!
Υλικά
- 15 πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
- 1 συσκευασία παγωτό βανίλια
- 17 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας (τύπου Oreo)
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (από τα οποία τα 500 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί)
- 450 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 225 γρ. βούτυρo
Εκτέλεση
Σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Στρώνουμε τα μισά πτι μπερ στη φόρμα. Κόβουμε με μαχαίρι 2 ορθογώνιες φέτες παγωτό και τις απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Με κουτάλι απλώνουμε από πάνω μία στρώση σαντιγί. Επικαλύπτουμε με σοκολατένια μπισκότα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση με την παραπάνω σειρά (πτι μπερ, παγωτό, σαντιγί). Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά αμέσως μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα χωρίς να βράσει. Σε μεγάλo μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μεταφέρουμε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς.
Βγάζουμε από την κατάψυξη το γλυκό και το ξεφορμάρουμε, τοποθετώντας το σε πιατέλα. Επικαλύπτουμε την τούρτα με τη γκανάς. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κομμάτια μπισκότου και τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια. Η τούρτα παγωτό διατηρείται στην κατάψυξη για 5 ημέρες.
Tip
Ετοιμάστε το γλυκό και αφήστε το στην κατάψυξη για μία ημέρα πριν το καταναλώσετε. Την επόμενη θα είναι πιο μαλακό και εύκολο να κοπεί. Η νοστιμιά είναι πάντα ίδια!