Κανταϊφι: Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα το πεντανόστιμο γλυκό

Υλικά συνταγής

Υλικά για 30-35 κομμάτια

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
1/2 κιλό κανταϊφι
2 φλιτζάνια βούτυρο

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κούπες νερό
1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ. Ξάνετε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες. Το διατηρείτε σκεπάσμενο με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται .
Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό. Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα καταΐφια στους 175° C για 30′. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30′, ώσπου να ροδίσουν καλά.
Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular