Υλικά συνταγής
300 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα με το χέρι
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
150 γρ. άχνη ζάχαρη
οι κρόκοι 2 αυγών
1 ποτηράκι κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη και 2 για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια. Λιώνετε σε κατσαρόλα, μέσα σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα λεία και ομοιογενείς (ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα).
Προσθέτετε τις 3 κουταλιές κακάο, το κονιάκ και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε πάλι. Ρίχνετε τα μπισκότα στο μείγμα με τη σοκολάτα μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) που έχετε πασαπλίσει με το υπόλοιπο κακάο. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια. Τυλίγετε σφιχτά με το χαρτί και βάζετε το σαλάμι στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Συμβουλή
1. Μπορείτε να μειώσετε κατά βούληση τη ζάχαρη γιατί έχει και η κουβερτούρα.
2. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να αποφεύγουμε τα ωμά αυγά, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι οι σεφ που από το 2010 κι έπειτα -οπότε εντάθηκαν τα μέτρα κατά της σαλμονέλας και περιορίστηκαν ριζικά τα κρούσματα- που ξαναφτιάχνουν συνταγές με ωμά αυγά όπως η μαγιονέζα, το μωσαϊκό, κάποιες μους. Οι ειδικοί πάντως προτείνουν παστερίωση (ζεμάτισμα) του αυγού στους 70° C. πριν τη χρήση του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου