Με μεγάλη δόση πικρίας κλείνει το κεφάλαιο του ανασχηματισμού για την κυβέρνηση, ωστόσο μένει να δείξει μελλοντικά αν η κριτική που εκφράστηκε από κορυφαίους, έως χθες, υπουργούς θα εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Από τα βέλη δεν γλίτωσε όπως ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ και ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με το κόμμα.
Η πιο ηχηρή και θορυβώδης αποχώρηση έγινε από τον Νίκο Φίλη ο οποίος, παραδίδοντας στον διάδοχό του στο υπουργείο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι δεν δέχθηκε ποτέ επικρίσεις για ανεπάρκεια στο έργο του. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι πολύ πρόσφατα, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, βαθμολογήθηκε με άριστα 20 και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο βαθμός του έγινε μη προβιβάσιμος. Μάλιστα έκανε λόγο για συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου.
Παραμένει άγνωστο αν ο τέως υπουργός θα συνεχίσει να διατυπώνει τις διαφωνίες του με κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης διαθέτει ισχυρό «εκτόπισμα» μέσα στο κόμμα.
Σε διαφορετική επιμένει, πάντως, και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εγκατέλειψε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για το υπουργείο Εσωτερικών.
Πικρία για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ναυτιλίας εξέφρασε με τον τρόπο του ο Θοδωρής Δρίτσας, φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι «η αποχώρησή μου δεν είναι οικειοθελής». Παράλληλα, αναταράξεις φαίνεται ότι προκαλεί ο ανασχηματισμός και στον μικρό κυβερνητικό εταίρο. Η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε δυσαρεστημένη που δεν την ενημέρωσε ο κ. Πάνος Καμμένος για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, κάτι που, όπως ανέφερε, δεν της αιτιολογήθηκε επαρκώς, της ειπώθηκε ότι έγινε για λόγους ανανέωσης του υπουργικού συμβουλίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου