Εμφανίστηκαν στη Φλόριντα αφρικανικοί κροκόδειλοι του Νείλου!


200 άνθρωποι τον χρόνο χάνουν τη ζωή τους από τους κροκόδειλους του Νείλου

ΚροκόδειλοιΤρεις αφρικανικοί κροκόδειλοι του Νείλου, που είναι γνωστοί για την  επιθετικότητά τους σε ανθρώπους και σε μεγάλα ζώα, βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Τα τεράστια ερπετά, τα οποία ζουν μόνο στην Αφρική, εντοπίστηκαν το 2009, το 2011 και το 2014 σε βάλτους της πόλης ενώ ο μικρός κροκόδειλος που εντοπίστηκε το 2009 είναι η πιο ανησυχητική περίπτωση, καθώς βρέθηκε σε βεράντα σπιτιού!

Οι τρεις κροκόδειλοι υπεβλήθησαν σε εξετάσεις DNA, καθώς η ανακάλυψή τους προβλημάτισε
του Αμερικανούς επιστήμονες. Μετά το τέλος των εξετάσεων ο ερπετολόγος Kenneth Krysko, από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τρεις επιθετικούς κροκόδειλους του Νείλου που κατασπαράσσουν μεγάλα ζώα και ανθρώπους, ενώ το μήκος τους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα έξι μέτρα. Υπολογίζεται ότι 200 άνθρωποι τον χρόνο χάνουν την ζωή τους από τους κροκόδειλους του Νείλου.

«Δεν ήρθαν κολυμπώντας από την Αφρική στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Krysko και υποστήριξε ότι οι ζωολογικοί κήποι στην Φλόριντα δεν φιλοξενούν από το είδος κροκόδειλου και εικάζει ότι κάποιοι ιδιώτες τους έφεραν παράνομα στη χώρα αλλά, καθώς αυτοί μεγάλωναν και θα γινόντουσαν επικίνδυνοι τους εγκατέλειψαν σε βάλτους και κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular