Εκπαίδευση: Έρχονται αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες

Όλα όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ
Συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ παραχώρησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

niki-kerameos-ypourgos-paideias

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ότι αύριο σηκώνει τη σημαία εκείνος που έχει την μεγαλύτερη επίδοση και όχι εκείνος που κληρώνεται.
"Για εμάς εχει μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας και να περάσουμε και ένα μήνυμα
ότι στη ζωή, σε όλες τις ηλικίες, πρέπει κανείς να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, να προσπαθεί να ξεπερνά τον εαυτό του."

Σχετικά με τα κενά στα σχολεία η υπουργός Παιδείας δήλωσε: 

"Παραλάβαμε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Αναλάβαμε δύο μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια."

Η Νίκη Κεραμέως συνέχισε: "Τα βιβλία είναι όλα στη θέση τους από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία της χώρας". "Ως προς τα θέματα κενών, η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αν θέλετε μας παρέδωσε μια σειρά από προβλήματα", είπε η υπουργός. Ως παράδειγμα έφερε τη Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όπου φάνηκε πως λείπουν υποδομές και εκπαιδευτικοί.

Ακόμη, συμπλήρωσε:

"Καλύπτουμε όλες αυτές τις πληγές που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια σε όλο το φάσμα της Παιδείας και νομοθετούμε σε δύο άξονες: Πρώτον διορθώνουμε άμεσα ζημιές που μας έχει κληροδοτήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και δεύτερον προετοιμάζουμε ταυτόχρονα, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα νέα πλαίσια για Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια, Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση".


Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular