Τάρτα σοκολάτας



Υλικά για 4 άτομα


Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
150 γρ. βούτυρο (σε κυβάκια)
1 αβγό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1-2 κουτ. σούπας κρύο νερό (αν χρειαστεί)



Για τη γέμιση

300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
60 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
50 ml ουίσκι ή μαύρο ρούμι
3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)


Εκτέλεση



  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο σε βαθύ μπολ.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του βουτύρου, το αβγό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.
  • Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Την τρυπάμε με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω της τα ειδικά βαράκια ή ξερά φασόλια.
  • Την ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. 5-10 λεπτά πριν την βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε και τη λαδόκολλα.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την γεμίσουμε. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το ποτό και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τέλος, ρίχνουμε την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης πάνω από την ψημένη ζύμη τάρτας.
  • Έπειτα βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  • Το σερβίρουμε κομμένο σε μερίδες, διακοσμώντας εάν θέλουμε, με φιλέ αμυγδάλου.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular