Ένας μπαμπάς πόσταρε αυτή τη φωτό και προκάλεσε «ιερό» πόλεμο! Δείτε πώς απάντησε...


H Alora κοιμάται στο κρεβάτι και πλάι της έχει τα δύο από τα πέντε παιδιά της. Το λίγων μηνών κοριτσάκι της και τον δύο ετών γιο της. Ο σύζυγός της David αντικρίζοντας αυτή την εικόνα, τράβηξε μια φωτογραφία και την ανέβασε στο Facebook.


Φυσικά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή η εικόνα θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη αναστάτωση στο διαδίκτυο, να ξεκινήσει διαφωνίες- κάποιες αρκετά έντονες- και τελικά να γίνει viral.

Αιτία ήταν φυσικά πως κάποιοι ενοχλήθηκαν από το περιεχόμενο της φωτογραφίας και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Βλέπετε για όλους αυτούς η φωτογραφία «θίγει» ένα ζήτημα που διχάζει πολλά ζευγάρια και ειδικούς και αφορά την «επιλογή» των γονιών να κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους. Πολλοί δηλώνουν πως είναι μια αναγκαστική επιλογή -η κούραση και η στέρηση ύπνου για τις μητέρες κυρίως είναι βασικός παράγοντας – και άλλοι παραδέχονται πως το απολαμβάνουν και δεν βλέπουν τίποτε κακό.



"My wife is a best friend kind of woman. She has hours upon hours of long conversations with her friends ALL the time and occasionally I get to hear little pieces. Recently she was talking to a friend and they were talking about this thing called "co-sleeping" and I heard the other person ask 'doesn't your husband hate that? My husband would never let me do that.' This blew my mind and has bothered me for days. So I just decided to come out as a man and set a few things straight. I do NOT hate any part of what makes my wife the mother that she is. I would NEVER degrade or disregard anything that she feels like doing for my children. Do I have to squeeze into a small corner of the bed sometimes? Yeah? But my God how beautiful does she look holding my children? Making them feel loved and safe? The thing is that our wives only experience these little seasons in motherhood for a short time. They carry our babies, they birth them, they nurture them and maybe while they are little they let them crawl into our beds and snuggle. But eventually our babies get bigger they grow up they get "too cool" for snuggles so why would we as men want to steal a single second of this time from them? Being mothers is part of their identity and what's a year or 3 out of decades of life spent together? I just want to say that I am proud of the decisions my wife makes as a mom and I support every single one of them. I would never want to rob her of this time she has or these seasons that are in reality too short to not enjoy. Please respect your wives as mothers."




Σε κάθε περίπτωση, ο David απάντησε τόσο στους επικριτές τους όσο και σε όσους έσπευσαν να εκθειάσουν την επιλογή της γυναίκας του, με αφορμή την ερώτηση μιας φίλης που ήθελε να μάθει εάν του άρεσε ή όχι που η γυναίκα του κοιμόταν με τα παιδιά.

«Με τρέλανε (σ.σ. η ερώτηση) και με απασχολεί εδώ και μέρες. Γι 'αυτό και αποφάσισα να μιλήσω και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Δεν απεχθάνομαι τίποτε από όσα κάνουν τη γυναίκα τη μητέρα που είναι. Δεν θα υποβάθμιζα και δεν θα αγνοούσα ποτέ κάτι που αισθάνεται πως πρέπει να κάνει για τα παιδιά. Πρέπει να στριμωχτώ σε μια γωνιά του κρεβατιού κάποιες φορές; Ναι. Αλλά Θεέ μου πόσο όμορφη είναι όταν κρατάει τα παιδιά μου στην αγκαλιά της.

Οι γυναίκες μας βιώνουν αυτές τις στιγμές της μητρότητας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Κυοφορούν τα μωρά μας, τα γεννούν, τα φροντίζουν και ίσως όταν είναι ακόμη μικρά να σκαρφαλώνουν στον κρεββάτι μας. Αλλά μετά τα μωρά μας μεγαλώνουν και είναι πια “πολύ cool” για χάδια. Γιατί λοιπόν εμείς ως άνδρες να θέλουμε να κλέψουμε έστω και ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο που έχουν για να το ζήσουν όλο αυτό;».

Κάποιοι δε έφτασαν στα σημείο να κατηγορήσουν το ζευγάρι πως με την στάση του θέτει τα παιδιά σε κίνδυνο. Σε αυτούς, απάντησε η Alora.

«Το νόημα της ανάρτησης δεν αφορά τον ύπνο με τα παιδιά. Ο σύζυγός μου απλά παρατήρησε μετά λύπης του πως υπάρχουν κάποιες γυναίκες εκεί έξω που αισθάνονται πως δεν μπορούν να είναι οι μητέρες και οι σύζυγοι που θα ήθελαν επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που θα έπρεπε.

Ήταν ένας υπνάκος- ξάπλωσα για να θηλάσω την κόρη μου- και ο δύο ετών γιος μου ήρθε για να αγκαλιάσει την μικρή του αδελφή. Ο άνδρας μου παρατηρούσε την όλη διαδικασία και φρόντισε να αισθανθώ άνετα ξαπλώνοντας με τα παιδιά και μας πρόσεχε. Δεν θα θέταμε ποτέ τα παιδιά μας σε κίνδυνο και ο βραδινός ύπνος στο σπίτι μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν στην φωτογραφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular